. .
NTNU
Fysikk
 
Ett nivå opp

Meldinger

Påmelding

Grupper

Timeplan

Seminar

Undervisnings-
plan

Romplan

Kursmateriell


 
   

INSTITUTT FOR FYSIKK
 
TFY4145_lab Mekanisk fysikk, laboratoriekurs
Faglærer: Professor Mikael Lindgren

 


Høst 2009

NB: Fra og med høsten 2010 er laboratoriekurset for TFY4145 slått sammen med det for FY1001, og disse sidene oppdateres ikke lenger. Du finner oppdaterte nettsider for TFY4145 / FY1001 her.


STUDIEPROGRAM:  MTFYMA

Forelesninger:  TFY4145  Mekanisk fysikk.

For studenter ved Fysikk og Matematikk, 1. årskurs.
Laboratoriekurset er en del av emnet TFY4145 Mekanisk fysikk. Kurset må være bestått for å få adgang til eksamen i emnet. For å delta i kurset må du melde deg på som beskrevet under lenken " Påmelding " i margen til venstre (uke 34-35). Alle undervisningsperioder er obligatoriske og skal gjennomgås i den oppsatte rekkefølge.

Organisering:
Undervisningen er organisert som smågruppeundervisning (8-12 personer/gruppe). Hver gruppe har en fast gruppelærer og undervisningen blir avviklet som en serie av 5 undervisningsperioder i en turnus over 5 uker. Du finner turnusen under lenken " Timeplan " (i margen til venstre).

Mål:
Kursets mål er å gi deg anledning til å nyansere dine fysiske begreper innen mekanikk og gravitasjon og utvikle ditt eksperimentelle innsikt sammen med laboratoriemessige ferdigheter og bruk av dator i presentasjon og analyse av eksperimentelle resultater.

Innhold: Kursets fem kursenheter belyser hver for seg ett av ulike fysiske fenomener: viskositet, torsjon, sirkelbevegelse, og gravitasjonen. Tilsammen utgjør kursenhetene en kumulativ innføring i metoder og instrumenter for måling av mekaniske størrelser, dokumentasjon og tolkning (med feilanalyse) av eksperimentelle resultater og bruk av datamaskinverktøy i laboratoriet.

Undervisningsform:
I laboratoriet belyses de utvalgte fysiske fenomenene eksperimentelt. Gjennom observasjoner får du anledning til å nyansere din forståelse av de fysiske begreper som beskriver fenomenene. Undervisningsformen er veiledet og selvstendig egenaktivitet og diskusjoner. Som introduksjon til eksperimenten gjennomgås matematiske modeller av betydning for tolkning av de utvalgte fysiske fenomener og du får undervisning i målemetoder, databehandlingsmetoder og eksperimentelle arbeidsmåter av betydning for arbeidet i laboratoriet. Undervisningsformen er diskusjoner. Du får også anledning til å utføre beregninger i den hensikt å predikere utfallet av de eksperimentelle undersøkelsene som er planlagt utført i laboratoriet.

Evaluering:
Porteføljeeveluering.



Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no
Sist oppdatert: 05.08.2009