NTNU 
Fysikk 
Ett nivå opp
Meldinger
Pensumliste
Øvinger
Formelark
 
Forelesningsplan
Eksamensopg
Y&F-web
Arkiv
Simuleringer
 
 

Til topp

 
 

INSTITUTT FOR FYSIKK 2012
TFY4115 Fysikk
Faglærere:
Prof. Arne Mikkelsen  (forelesninger)
Førsteaman. Bjørnar Sandnes  (laboratorium)

MELDINGER (nyeste øverst)
Høst 2012
 

(8.jan):   Eksamenssensuren
-- er levert til instituttet. Foreløpig kan du kikke på listene HER.
Løsningsforslaget er oppdatert med noen presiseringer og noen trykkfeil rettet.

(17.des):   Eksamen overstått
-- forhåpentligvis vellykket for alle. Oppgavene og løsningsforslag lagt ut under Eksamensopg. Det kan bli lagt ut et oppdatert løsningsforslag seinere, for å belyse feiltakelser som kan være gjort av mange, eller også for å skrive inn en mer effektiv løsning som en smart student kan ha funnet fram til (!).

(10.des)  Spørretider før eksamen:   Jeg kan svare på spørsmål over epost så lenge det ikke krever lange utredninger. Ellers kan jeg svare på spørsmål på kontoret mitt E3-135, og jeg garanterer å være tilstede:
Tirsdag 11. des kl. 12-14
Onsdag 12. des kl. 12-15
Torsdag 13. des 12-14

(30.nov)  Instituttets spørreundersøkelse  om undervisningen i TFY4115 er sendt til dere over epost. Fint om flest mulig kan ta seg tid å svare på denne!

(30.nov)  "Eksamenskurs" fra 2011.   4+6.des. 2011 holdt Haakon Bakka et eksamensforberedende kurs, totalt 10 timer. Filmopptak av disse finner du HER og kan muligens være nyttig. Repetisjon av sentrale tema og prinsipper, eksamenstips og eksamensoppgaver. Målgrupppen var studentene i emnene TFY4115, TFY4106 og TFY4104. Eksamensoppgaver som gjennomgås: eksamen 20. august 2010 i TFY4115 og eks. 20. aug 2010 i TFY4106. Ellers for eksamensoppgaver, se menyen over.

(23. nov):   Spørretime og spørretid før eksamen:
Etter ønske arrangeres spørretime mandag 10. des kl. 10:15 (- max 12:00) i Aud R2. Faglærer svarer på spørsmål og/eller gjennomgår oppgaver som foreslås. Forslag til oppgaver helst på forhånd til epost, andre spørsmål kan også gjerne sendes på epost (gir også svar i epost dersom ikke for omfattende). Kan bli igjen etter spørretimen for å oppklare problemer som ikke tas opp i plenum.

(15.nov)  Repetisjon/oppsummering
23.11+29.11+30.11 blir brukt til oppsummering/repetisjon/oppgaveregning, med fokus på eksamensoppgaver. Faglærer tar gjerne imot tips om tema som ønskes gjennomgått på nytt og oppgaver som ønskes regnet (øvingsoppgaver eller gamle eksamensoppgaver/midtsemesterprøver). Send epost.

(13.nov)  Formelark
Noen små oppdateringer på formelarket (se menyen over). Samme formelliste blir oppgitt til eksamen, så det er lurt å gjøre seg kjent med å bruke formlene ved regneøvinger og repetisjon.

(8.nov)  Referansegruppereferat
Referat fra andre møtet i referansegruppa 5.nov. finner du her.

(4.okt)  Referansegruppereferat
Referat fra første møtet i referansegruppa 1.okt. finner du her. OBS: Neste møte i referansegruppa mandag 5. november 14:15.

(24. sep)
Til dere som bruker Lien og Løvhøiden / Lillestøl, Hunderi, Lien: Nå finner dere også pensumliste for disse pensumbøkene i "Pensumliste" i toppmenyen, etter listene for Young & Friedman og Hauge/Støvneng.

(14. sep)  Referansegruppe
   MTEL: Magne Haneberg <magnehh>
   MTEL: Adrian Sjøholt <adrianbs>
   MTTK: Gunveig Berge <gunveigb>
   MTTK: Daniel Røyland <daniero>
   MTNANO: Christopher Devik Fjeldstad <christdf>
   MTNANO: Ingeborg Treu Røe <ingeborr>
Om du har noe å si/klage på, ta kontakt med en av dem. (Også lov å ta kontakt direkte med faglærer.) Første møte Mandag 1. oktober.

(9. sep)
På øvingssiden vil du nå finne "Tips" til ukas øving. Til hjelp å komme igang. Forsøk først uten å se på tipsene.

(22. aug)
Første samling blir i Aud S3 fredag 24. aug 8:15. Første time introduksjon med praktisk orientering og motivering. Andre time en diagnostisk test i mekanikk (ikke karaktertellende, men en pekepinn hvordan du ligger an).
- Fra uke 35 vanlige forelesninger torsdag og fredag kl. 08:15-10. Første øving blir i uke 36 med veiledning mandag 3. sep. Se forelesningsplan og øvingsplan i menyen over.

(17. aug)
- Labpåmelding fra mandag 27.aug kl 09:00 på labbens nettside. Det blir labforelesning mandag 3. sep kl 8:15-10:00 i Aud S3. Førstet labøkt mandag 10. sep. Følg med på labbens nettsider.

(20. juni)
- Ordinære forelesninger og øvinger starter i uke 35 (etter Teknostart), men det blir en introduksjonstime i Aud S3 fredag 24. aug 8:15 og en diagnostisk test kl 9:15. Ifølge Teknostartplanen er det ikke noe på timeplanen dette tidsrommet, og for 2. klassen (MTEL og MTTK) har forelesningene starta i uke 34. Første forelesning med faglig pensuminnhold blir uke 35: torsdag 30. aug kl. 08:15. Første øving blir i uke 36 med veiledning mandag 3. sep. Se forelesningsplan og øvingsplan i menyen over.

(7. juni)
Nettsidene er oppdatert for høst 2012, unntatt fordeling på øvingsgrupper/studasser/øvingsrom. Øvinger legges ut etter hvert som semesteret forløper.

(6. juni)
VELKOMMEN! -- til TFY4115 Fysikk.
Disse nettsidene er under oppdatering for semester høst 2012!
- Tid og sted for undervisning er kunngjort på nett: TFY4115.
- Forelesninger, øvinger og laboratorieopplegg er felles for for alle studieprogram.
- Forelesningsplan og øvingsplan finner du i menyen over.
- Ordinære forelesninger og øvinger starter i uka etter Teknostart. Se forelesningsplan og øvingsplan i menyen over.

Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no