NTNU 
Fysikk 
Ett nivå opp
Meldinger
Pensumliste
Øvinger
Formelark
Lab
Forelesningsplan
Eksamensopg
Simuleringer
 
 
Arkiv
 

Til topp

 
 

INSTITUTT FOR FYSIKK 2015
TFY4115 Fysikk
Faglærere:
Prof. Arne Mikkelsen  (forelesninger)
Prof. Jon Otto Fossum  (laboratorium)

MELDINGER (nyeste øverst)
Høst 2015
 

(13.jan):   Løsningsforslag
til eksamen er oppdatert, noe mer fylidg.Se under Eksamensopg.

(7.jan):   Eksamenssensuren
-- er levert til instituttet. Foreløpig kan du kikke på vurderingsprotokollen her:
Karakter   Skore i % og karakter.
Alle besvarelsene er ganske nøye vurdert så regner med alle har fått den karakteren de har fortjent. Resultatet er i snitt klart bedre enn de siste årene. Håper alle er fornøyd i forhold til innsatsen.

(19.des):   Eksamen overstått
-- forhåpentligvis vellykket for alle. Oppgavene og løsningsforslag lagt ut under Eksamensopg. Det kan bli lagt ut et oppdatert løsningsforslag seinere, for å belyse feiltakelser som kan være gjort av mange, eller også for å skrive inn en mer effektiv løsning som en smart student kan ha funnet fram til(!).

(10.des)  Spørretider før eksamen:   Jeg kan svare på spørsmål over epost: Arne.Mikkelsen (at) ntnu.no så lenge det ikke krever lange utredninger. Utover dette kan jeg svare på spørsmål på kontoret mitt Realfagbygget E3-135, og jeg garanterer å være tilstede:
Fredag 11. des kl. 10-12
Tirsdag 15. des kl. 12-14
Fredag 18. des kl. 10-12

(25. nov):   Spørretime før eksamen:
Etter ønske arrangeres spørretime torsdag 17. des kl. 10:15 (- max 12:00) i Aud R7. Faglærer svarer på spørsmål og/eller gjennomgår oppgaver som foreslås. Forslag til oppgaver helst på forhånd til epost, andre spørsmål kan også gjerne sendes på epost (gir også svar i epost dersom ikke for omfattende). Kan bli igjen etter spørretimen for å oppklare problemer som ikke tas opp i plenum.
Vil seinere annonsere "kontortid", dvs. noen tidspunkt faglærer med sikkerhet kan treffes på kontoret for å svare på spørsmål og hjelpe.

(24.nov)  Om eksamen
Til eksamen 19.des. blir flervalgsoppgaver tellende 50% og ordinære regneoppgaver tellende 50%, dvs. samme type eksamen som desember 2014. Litt orientering om og tips til eksamen her.

(23.nov)  Referansegruppereferat
Referat fra andre og site møte i referansegruppa 13. nov. Oversikt over alle referat her.

(30.okt)  Referansegruppereferat
Referat fra første møtet i referansegruppa 25. sep. finner du her. Neste og siste møte i referansegruppa er fredag 13. nov. kl. 10:15. Dersom noe viktig dukker opp kan referansegruppa ta kontakt med faglærer og/eller vi kan ha et møte før da.

(9. sep)  Referansegruppe
   MTELSYS: Jan Arne Bosnes, <jabosnes>
   MTELSYS: Jomar Brudeli, <jomarbr>
   MTTK: Kristian Fjelde Pedersen, <kristiap>
   MTTK: Erle Egeberg Blakstad, <erleeb>
   MTNANO: Sigurd Opdal Eidem, <sigurdoe>
   MTNANO: Øyvind Lindgård, <oyvilind>
Om du har noe å si/klage på, ta kontakt med en av dem. (Også lov å ta kontakt direkte med faglærer.) Første møte i referansegruppa blir fredag 26. sep. kl 10:15.

(8. sep)  Laboratorieforelesning.
Fredag 11. sep kl. 10:15-11 holder prof. Jon Otto Fossum en orienterings- og motivasjonsforelesning om laboratoriet i TFY4115. Sted: aud S7. Viktig å møte opp. Samme forelesning gis også samme dag kl 11:15-12 i R1. Se ellers labsida, hvor det også er lenke til filmopptak av labforelesningen. Dersom noen enda ikke har fått meldt seg på lab, ta kontakt med Jon Andreas Støvneng.

(29. aug)  Laboratoriepåmelding.
Gruppe nr 402 mandager er åpnet for MTTK, da det er omtrent fullt på onsdager og ingen mer kapasitet da. Dersom påkrevd, blir en ny mandagsgruppe nr 403 med start 14.sep etablert. Følg med her på meldingssida, og på påmeldingssida.

(28. aug)  Gjenglemt kalkulator
meldt funnet i aud. R2 etter forelesning fredag 28.8 kl 10:00. Eier kan hente den på vaktmesterkontoret innafor svingdøra til Realfagbygget. (Korreksjon: Vil bli levert av finneren til vaktmesterkontoret først mandag.)

(26. aug)  Laboratorium
Oppmelding her. Labtidspunkt.

(21. aug)  Ekstraforelesninger for MTNANO
Da studenter på MTNANO ikke har grunnleggende matematikkemner ved NTNU, blir det etter ønske gitt noen ekstratimer i starten av semesteret, merket X. Det blir rikelig med eksempler, og det blir også gitt noen regneøvinger med løsningsforslag. Fire mandager kl 10:15-12 i Aud. R10. Se på forelesningsplanen.

(9. juli)  Kont.eksamen
i TFY4115 Fysikk er onsdag 12. aug 2015 kl 9-13, se Eksamensplan. Det blir til konten 35 % flervalgs- og 65 % vanlig oppgaver. Formelarket er som til eksamen desember 2014. Lykke til!
  -- (17. aug:) Sensuren finner dere her.

(12. juni)
VELKOMMEN! -- til TFY4115 Fysikk.
Nettsidene er oppdatert for høst 2015, unntatt fordeling på øvingsgrupper/studasser/øvingsrom. Øvinger legges ut etter hvert som semesteret forløper.
- Tid og sted for undervisning kunngjøres på nett: TFY4115, se egen fane for timeplan.
- Forelesninger, øvinger og laboratorieopplegg er felles for for alle studieprogram.
- Lærebøker finner du i menyen over.
- Ordinære forelesninger og øvinger starter i uka etter Teknostart. Se forelesningsplan og øvingsplan i menyen over.
(For de som skal konte høst 2015: Nettsider for TFY4115 høst 2014 HER).

Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no