. .
NTNU
Fysikk
 
Ett nivå opp

Beskrivelse

Meldinger


 
   

INSTITUTT FOR FYSIKK
 
NEVR2020 Nevrovitenskap, prosjekt
Faglærer: Professor Magne Dybvig, Professor Asbjørn Krogstad, Professor Espen Hartveit, Professor Edward Moser, Professor Hanna Mustaparta, Professor Ursula Sonnenwald, Professor Arne Valberg
Koordinator: Professor Arne Valberg

 


BESKRIVELSE
Høst 2003

Koder/forkortelser


Uketimer:7,5SP
Forelesning: ti 13-15 i R51, to 13-15 i R51
Eksamen:   Karakter:  Bokstavkarakter, Øvinger: O

Emnet er spesielt tilpasset sivilingeniørstudenter.
Mål:
Emnet skal gi et innblikk i sentrale hjerneprosesser. Gjennom prosjektarbeidet skal studenten bli kjent med en aktuell nevrovitenskapelig problemstilling.
Forutsetning:
Minimum 3 år på siv.ing.studiet (eller 150stp). Ved en eventuell adgangsbegrensning på grunn av begrenset laboratorieplass, vil en legge vekt på studieplan, ansiennitet og fagkrets.
Innhold:
Flere fakultet har gått sammen om å gi en tverrfaglig innføring i moderne nevrovitenskapelig tenkemåte. I hovedkurset (Nevrovitenskap 1) gjennomgås nervecellers egenskaper, nervesystemets oppbygging og funksjon, grunnleggende om sanseprosessene (hørsel, lukt, syn), det motoriske system, kognitive funksjoner, mekanismer for hukommelse, språk og læring, og filosofiske problemer som knytter seg til studiet av hjerne og bevissthet. En behandler nevrale signaler og koding, nevrale nettverk bak dannelsen av reseptive felt og andre funksjonelle enheter. Hovedkurset omfatter et prosjektarbeid på 4,5 studiepoeng.
NEVR2020 er tilpasset siv.ing.studenter som ønsker en 7,5 studiepoeng modul, og studentene kombinerer prosjektarbeidet med en tilpasset teoridel. Studentene følger de innledende forelesningene i hovedkurset og de som er relevante for hans/hennes prosjektoppgave.
Undervisningsform:
Forelesninger, demonstrasjoner og veiledet prosjektarbeid. Foreleserne kommer fra ulike disipliner. De har en felles plattform i at de forsker på hjernen/nevrale nettverk for å forstå grunnleggende nevrale mekanismer og prosesser for presepsjon, adferd, læring og patogenese.
Kursmateriell:
Oppgis ved semesterstart.

Vurderingsform:
Vurderingsdeler Tidspunkt Hjelpemiddel Prosentandel
Arbeider     100
  
Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no
Sist oppdatert: 06.08.2003