Gjeldende versjon av denne siden:
Valid version of this page:


"../../../brukdef/undevisning/tfy4145_lab/index.html"

(Automatisk viderekopling med JavaScript aktivert)
(Automatic forwarding with JavaScript enabled)





. .
NTNU
Fysikk
 
Ett nivå opp

Meldinger

Påmelding

Grupper

Timeplan

Seminar

Undervisnings-
plan

Romplan

Kursmateriell


 
   

INSTITUTT FOR FYSIKK
 
TFY4145_lab Mekanisk fysikk, laboratoriekurs
Faglærer: Førsteamanuensis Pawel Sikorski

 


Høst 2006


STUDIEPROGRAM:  MTFYMA

Forelesninger:  TFY4145  Mekanisk fysikk.

For studenter ved Fysikk og Matematikk, 1. årskurs.
Laboratoriekurset er en del av emnet TFY4145 Mekanisk fysikk. Kurset må være bestått for å få adgang til eksamen i emnet. For å delta i kurset må du melde deg på som beskrevet under lenken " Påmelding " i margen til venstre. Alle undervisningsperioder er obligatoriske og skal gjennomgås i den oppsatte rekkefølge.

Organisering:
Undervisningen er organisert som smågruppeundervisning (8-12 personer/gruppe). Hver gruppe har en fast gruppelærer og undervisningen blir avviklet som en serie av 7 undervisningsperioder i en turnus med en undervisningsperiode i uken over 7 uker. Du finner turnusen under lenken " Timeplan " (i margen til venstre).

Mål:
Kursets mål er å gi deg anledning til å nyansere dine fysiske begreper innen mekanikk og gravitasjon og utvikle ditt eksperimentelle innsikt og dine laboratoriemessige ferdigheter.

Innhold: Kursets fem kursenheter belyser hver for seg ett av følgende fem fysiske fenomener: torsjon og sirkelbevegelse, gravitasjonen, bevegelse og støt, tyngdeakselerasjonen og mekaniske svingninger. Tilsammen utgjør kursenhetene en kumulativ innføring i metoder og instrumenter for måling av mekaniske størrelser, dokumentasjon og tolkning av eksperimentelle resultater og bruk av datamaskinverktøy i laboratoriet.

Undervisningsform:
I laboratoriet belyses de utvalgte fysiske fenomenene eksperimentelt. Gjennom observasjoner får du anledning til å nyansere din forståelse av de fysiske begreper som beskriver fenomenene. Undervisningsformen er veiledet og selvstendig egenaktivitet og diskusjoner. I seminarene gjennomgås matematiske modeller av betydning for tolkning av de utvalgte fysiske fenomener og du får formell undervisning i målemetoder, databehandlingsmetoder og eksperimentelle arbeidsmåter av betydning for arbeidet i laboratoriet. Undervisningsformen er korte forelesninger og diskusjoner. I seminarene får du også anledning til å utføre beregninger i den hensikt å predikere utfallet av de eksperimentelle undersøkelsene som er planlagt utført i laboratoriet. Undervisningsformen er veiledet og selvstendig egenaktivitet og diskusjoner. Du får et tilbud om å utvide ditt perspektiv på fysikken gjennom frivillige aktiviteter.

Evaluering:
Porteføljeeveluering.



Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no
Sist oppdatert: 20.07.2006