NTNU 
Fysikk 
Ett nivå opp
Meldinger
Beskrivelse
Pensumliste
Øvinger
Formelark
Forelesningsplan
Eksamensopg
Kompendium
Y&F-web
Arkiv
Simuleringer
 

Til topp

 
 

INSTITUTT FOR FYSIKK 2007
TFY4145 Mekanisk fysikk
FY1001 Mekanisk fysikk
 
Faglærere:
Prof. Arne Mikkelsen (forelesninger)
Prof. Mikael Lindgren (lab. TFY4145)
Prof. Thor Bernt Melø (lab. FY1001)

MELDINGER (nyeste øverst)
Høst 2007
 

xx.08:   Resultater evaluering.   Instituttet hadde ved semesterslutt evaluering av de fleste emner undervist ved instituttet. Her er resultatene fra evalueringen for Mekanisk fysikk (pdf-format, mange sider):
TFY4145   FY1001  

11.mars 08:   Eksamensdato FY1001 mai. Våreksamen for FY1001 er endra fra 20. mai til fredag 30. mai kl. 9:00, for å unngå kollisjon med eksamen i MA1101.
(Kontinuasjonseksamen TFY4145 blir i tidsrommet 4.aug.-16.aug, endelig dato offentliggjøres ca 10.juli på studwebs eksamenssider.)

3.jan 08:   Sensuren er klar og sendt til studieadministrasjonen. Sensurskjema legges ikke ut her da jeg har motatt ønske om at det ikke gjøres.
Litt karakterstatistikk finner du her, eller også til slutt i løsningsforslaget. Karaktermiddel er en smule bedre enn i 2006, men flervalgsoppgavene er besvart dårlig i år.

22.des:   Løsningsforslag for eksamen er oppdatert og utvidet. Sensor får besvarelser i dag, og sensur ventelig ferdig tidlig på nyåret. Melding om dette vil komme her.

12.des:   Eksamen forhåpentlig vel overstått for alle. Oppgavene og løsningsforslag er lagt ut på eksamenssida. Det kan bli justeringer/presiseringer på l.f. når jeg har rettet og ser hvilke typiske feil som gjøres, og evt. alternative løsninger. Når sensuren er klar - seinest 11.januar - sendes sensurlistene (studentnummer/karakter) til studieadministrasjonen samtidig som jeg legger ut en pdf-kopi her, dersom ingen har noe imot det.

9.des:   Om spørretimen 10.des: Har fått inn ganske mange forslag til gjennomgåing, og må prioritere. Har også svart mange direkte på spesielle problemer som har oppstått i ulike oppgaver. Her er i alle fall noe av det jeg tenkte å ta opp mandag:
- Eks. des 06, flervalgsoppgave g (sykkelhjulet) (kort)
- Eks des 03, oppgave 3 (kort)
- Rulling uten gliding: Øving 11 opg 2
- Rulling alternativt: Opg. 1 i Eks. des 1999, som igjen likner Opg. 4 c/d Eks. des. 2006 (ikke tid å ta opp dette, men nyttig å regne på).
- 5.99 i Y&F (apekatt i tau) (kort)
- 5.125 i Y&F (trinser og lodd)
- Også litt generelle tips til eksamen, om faglæreres besøk under eksamen, bedømming, begrunnelse mm.
- Feil i l.f. til Eks.aug 2000, oppgave 2a: mg/2 => mg/2 tan theta

7.des:   Spørretimen: 10.des: Har nå fått inn en del flere spørsmål og forslag til gjennomgåing. Men tar gjerne i mot flere og svarer så langt jeg får tid.
(Første melding:) Har fått noen få spørsmål om mindre ting fra enkeltoppgaver, men ingen tips til tema/oppgaver å ta opp på timen mandag. Send gjerne inn forslag, f.eks. om eksamensoppgaver som synes vanskelig. Dersom jeg selv velger noen oppgaver å gjennomgå henledes dere fort å tro at dette er spesielt aktuelt til eksamen tirsdag.

27.nov:   "Spørretime" mandag 10. des kl. 10:15 (- max 12:00) i Aud. R1. Faglærer svarer på spørsmål som dukker opp, etter beste evne. Spørsmål kan svært gjerne sendes på epost til arne.mikkelsen(snabel)ntnu.no på forhånd, så får jeg tid til forberedelse. I så fall skal jeg legge ut her på meldingssida oppgaver/tema som planlegges å gjennomgås.

21.nov:   Siste forelesning tirsdag 27.nov.
Denne forelesningen 12:15-14 flyttes fra R1 til R2.
Dette blir siste forelesning med kort oppsummering og noen eksempler og/eller eksamensoppgaver. Er det tema eller oppgaver dere ønsker jeg skal ta opp så send gjerne en epost (Arne.MikkelsenAntnu.no).

20.nov:   Evaluering.
Husk evalueringen av Mekanisk fysikk, viser til epost sendt hver enkelt student fra instituttet. Svarfrist lørdag 24.nov.

15.okt:   Referansegruppe.
Referat fra møtet onsdag 10.oktober finner du her.

11.okt:   Anbefalte ekstraoppgaver: Har fått oppfordring om å anbefale oppgaver fra læreboka Young & Freedman. Har lagt ut anbefalte oppgavenumre på denne nettsida. Foreløpig bare til kap 7,8 og 9, det kommer etterhvert flere.

1.okt:   Referansegruppe
Referansegruppa møtes onsdag 10.oktober kl. 13:15. Gi respons til dem om saker og ting som har med undervisningen å gjøre. Forelesninger, øvinger, lab.

18.sep: Lørdagsverksted i fysikk. Lørdagsverkstedet i fysikk er tiltenkt oppfrisking av fysikk for dem som ikke har 3FY. Det er enda to samlinger igjen og åpent for studenter ved TFY4145/FY1001 som ønsker å delta. Og om du ikke ønsker å delta fysisk på lørdager vil du finne mange regneoppgaver (med l.f.) på Nettsida for lørdagsverkstedet.

12.sep: Øving 3, feil fasitsvar. Fasitsvar til oppgave 4c skal være 3,9 m/s og ikke 3,6 m/s.

10.sep:   Formelark. Et formelark på en side er utarbeidet til bruk i Mekanisk fysikk. Anbefaler å skrive det ut og bruke det ved regneøvinger etc, sammen med Angell & Lian-boka. Formelarket blir oppgitt på eksamenssettet, så det er lurt å bli kjent med det. Du finner formelarket i hovedmenyen over.

6.sep:   Referansegruppe
MTFYMA: Stian Utvik <utvik(a)stud.ntnu.no>
MTFYMA: Anders Hoff <andehoff(a)stud.ntnu.no>
BFY: Ane Eir Torsdottir <torsdott(a)stud.ntnu.no>
MLREAL: Tor Inge Birkenes <toringb(a)stud.ntnu.no>
Om du har noe å si/klage på, ta kontakt med en av dem. (Også lov å ta kontakt direkte med faglærer.) Vi tar sikte på et møte tidlig i oktober.
Tillitsrepresentanter:
Liste over tillitsrepresentanter ved fakultetet: HER (ser ikke ut til å være oppdatert for høst 2007)

3.sep:   Nettsider Young & Freedman: Lenken "Y&F-web" (Young & Freedman-web) igjen endra med mer forklarende tekst og videre lenke til både "Mastering Physics" og Activ Physics.

29. aug:   Sikkerhetskurs: Sikkerhetskurs er obligatorisk for alle studenter som skal ha laboratorieaktivitet. Informasjon fra fakultetet.

29. aug:   Nettsider Young & Freedman: Linken til "Mastering Physics" i menyen på nettsida er oppdatert. Linken bringer deg til innlogging for 12th Edition som nå skal virke. Bruk din "student access code" som du finner innlagt i læreboka og med CourseID = TFY4145H2007. Gi beskjed dersom dette ikke virker. Se ellers meldingen 19. juni nedenfor.
Forlaget tilbyr også nettsedet Activ Physics som er åpent uten innlogging.

26.aug:
Tekst for øving 1 er lagt ut på øvingssida. (Øvinger legges ut i pdf-format og hver enkelt må selv ta utskrift). Veiledning som gitt på planen: tirsdag, torsdag og fredag denne uka (35). Dersom noen har valgt labdag på kollisjonskurs med øvingsveiledning og ikke får byttet denne, er det mulig å gå på en av de andre veiledningstimene.

22.aug:
Øvingsgruppene er nå fordelt, se på øvingssida, eller direkte link: TFY4145, FY1001. Listene inkluderer alle på Teknostart og Realstart pluss navn jeg har fått fra administrasjonen utover dette. MTFYMA og MLREAL(LUR) er samla i egne grupper, ellers er fordelingen alfabetisk etter navn.
Vær oppmerksom på at enkelte øvingstimer kolliderer med labtimer, som dere må ta hensyn til ved valg av laboratoriedag.

3.aug:
Alle nettsidene er oppdatert, unntatt fordeling på øvingsgrupper som blir klart først når Teknostart og Realfagstart er i gang og vi har studentall. Første forelesning blir tirsdag 28.aug. kl 12:15-14.

19. juni:
VELKOMMEN! -- til TFY4145 og FY1001 Mekanisk fysikk.
(Disse nettsidene er nå omtrent ferdig oppdatert. Unntatt forelesningsplanen og fordeling av øvingsgrupper.)
- Tid og sted for undervisning er kunngjort på nett: TFY4145 og FY1001.
- Forelesninger og øvinger er felles for TFY4145 og FY1001 mens laboratorieoppleggene er ulike.
- Forelesningsplan og øvingsplan finner du i menyen over.
- Teknostart og Realfagstart i uke 33 og 34.
- Forelesninger og øvinger starter i uke 35 (fra 27.august).
- Pensumbok gitt under "Pensumliste" i menyen over (OBS: Endring fra i fjor).

19. juni:   Nettsider Young & Freedman: Læreboka Young & Freedman har gode web-sider med oppgaver mm, kalt: "Active Physics". Det er lenke i hovedmenyen over. Her kan du logge deg videre inn til flere muligheter f.eks. under "Mastering Physics" (menypunkt til venstre under Active Physics"). Velg 11th Edition (ikke 12th) og ved første gangs innlogging bruker du "student access code" som du finner i boka du kjøper. Du får da et "StudentID". For TFY4145 og FY1001 i Mastering Physics er CourseID = TFY4145H2007.

18. juni:   Lærebok: Etter ønske fra mange studenter blir læreboka bytta fra Tipler & Mosca til: Young & Freedman, University Physics (Pearson/Addison Wesley). Ny 12. utgave i år, men 11.utgave kan også brukes. Mer info under "Pensumliste" i hovedmenyen.

Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no