NTNU 
Fysikk 
Ett nivå opp
Meldinger
Pensumliste
Øvinger
Formelark
Lab
Forelesningsplan
Eksamensopg
Y&F-web
Arkiv
Simuleringer
 
 

Til topp

 
 

INSTITUTT FOR FYSIKK 2014
TFY4115 Fysikk
Faglærere:
Prof. Arne Mikkelsen  (forelesninger)
Førsteaman. Erik Wahlstrøm  (laboratorium)

MELDINGER (nyeste øverst)
Høst 2014
 

(9.jan):   Eksamenssensuren
-- er levert til instituttet. Foreløpig kan du kikke på vurderingsprotokollen her:
Karakater   Skore i % og karakter.
Alle besvarelsene er ganske nøye vurdert av faglærer og sensor. Håper alle er fornøyd i forhold til innsatsen.

(12.des):   Eksamen overstått
-- forhåpentligvis vellykket for alle. Oppgavene og løsningsforslag lagt ut under Eksamensopg. Det kan bli lagt ut et oppdatert løsningsforslag seinere, for å belyse feiltakelser som kan være gjort av mange, eller også for å skrive inn en mer effektiv løsning som en smart student kan ha funnet fram til (!).

(27.nov)  Resultater fra "prøveeksamen" 27.11:   Dere som har notert skjemanummeret finner resultatet deres HER.

(27.nov)  Spørretider før eksamen:   Jeg kan svare på spørsmål over epost så lenge det ikke krever lange utredninger. Ellers kan jeg svare på spørsmål på kontoret mitt Realfagbygget E3-135, og jeg garanterer å være tilstede:
Fredag 5. des kl. 12-14
Mandag 8. des kl. 12-14
Onsdag 10. des kl. 12-14

(27.nov)  Om eksamen
Eksamenspapirenes forside/info, formelark og innleveringsark HER.
Til eksamen 11.des. blir flervalgsoppgaver tellende 50% og ordinære regneoppgaver tellende 50%. Det blir 22 flervalgsoppgaver. For hver oppgave fem alternativer som bedømmes med 5 poeng for hver riktige svar, 0 poeng for hvert feil svar og 1 poeng for hver ubesvart. Med 22 oppgaver er da maks oppnåelige poeng 110, som gir 100%. (Hvis alle 22 er ubesvart, gir det 22 poeng og altså 20%.) De ordinære oppgavene bedømmes også 0-100%. Totalt oppnås da et prosenttall som gir karakter etter grensene for A, B, C, D og E respektiv 89%, 77%, 65%, 53% og 41%.

(27.nov)  Instituttets spørreundersøkelse  om undervisningen i TFY4115 er sendt til dere over epost. Fint om flest mulig kan ta seg tid å svare på denne!

(20.nov)  Referansegruppereferat
Referat fra siste møtet i referansegruppa 17. nov. finner du her.

(17. nov):   Spørretime og spørretid før eksamen:
Etter ønske arrangeres spørretime onsdag 10. des kl. 9:15 (- max 11:00) i Aud R1. Faglærer svarer på spørsmål og/eller gjennomgår oppgaver som foreslås. Forslag til oppgaver helst på forhånd til epost, andre spørsmål kan også gjerne sendes på epost (gir også svar i epost dersom ikke for omfattende). Kan bli igjen etter spørretimen for å oppklare problemer som ikke tas opp i plenum.
Vil seinere annonsere "kontortid", dvs. tidspunkt faglærer kan treffes på kontoret for å svare på spørsmål og hjelpe.

(17. nov):   Repetisjon og oppgaveregning:
Uke 47 og 48 blir brukt til oppsummering og i stor grad oppgaveregning. Noen eksamensoppgaver er foreslått på forelesningsplanen. Hvis dere har andre forslag til oppgaver, så sende gjerne en epost om ønske. Andre time torsdag 27.11 brukes til "Prøveeksamen" med flervalgsspørsmål v/J. Persson.

(30. okt) Tre eksempler
Etter ønske gjennom referansegruppa tar jeg iblant noe vanskeligere eksempler i forelesninger. Det blir ikke alltid tid å vise alle detaljer på tavla. For noen eksempler vil jeg derfor presentere eksemplet med full løsning i pdf-filer. Det legges lenker i høyre kolonne på forelesningssida. Så langt er følgende lagt ut:
Bowlingkule .
Akselererende/bremsende bil.
Biljardkule (ikke i forelesinng).
Virkningsgrad for Otto-syklus.

(24.okt)  Referansegruppereferat
Referat fra første møtet i referansegruppa 20. okt. finner du her. Siste møte i referansegruppa er mandag 17. nov. kl. 12:15.

(1.okt)  Referansegruppereferat
Referat fra første møtet i referansegruppa 22. sep. finner du her. Bl.a. bestemt at eksamen blir 50% flervalgsoppgaver og 50% vanlige regneoppgaver. Neste møter i referansegruppa er mandag 20. okt. kl. 12:15 og mandag 17. nov. kl. 12:15.

(25. sep) "Matnyttig matematikk" for Nano
Etter ønske gjennom referansegruppa tilbys for førsteklassestudentene (Nano) noen forelesninger med fokus på matematikkens anvendelser i fysikken. Det blir rikelig med eksempler, og det blir også gitt noen regneøvinger med løsningsforslag. Holdes av Arne Mikkelsen. Forelesningene er sjølvsagt åpne også for andreklassestudenter. Tidspunkt og en skisse av hva som blir gjennomgått:
* Tirsdag 30. sep. kl 8:15-10. Aud. R5. Differensialregning. Gradienter. Partiellderiverte.
* Tirsdag 14 okt. kl 8:15-10. Aud. R5. Differensiallikninger. Integrasjon dobbeltintegral.
* Tirsdag 7. okt. kl 8:15-10. Aud. R5. SHM-difflikninger. Rekkeutviklinger (enkle Taylorrekker). Sylinder- og kulekoordinater.
*
Øving for disse forelesningene og løsningsforslag .

(4. sep)  Referansegruppe
   MTEL: Nikolai Nymo <nikolasn>
   MTEL: Martin Haukali <marthauk>
   MTTK: Shahrukh Khan <shahrukk>
   MTTK: Tina Danielsen <tinad>
   MTNANO: Magnus Liland <magnlila>
   MTNANO: Maren Lerfald <marenler>
Om du har noe å si/klage på, ta kontakt med en av dem. (Også lov å ta kontakt direkte med faglærer.) Første møte mandag 22. sep.

(30. aug) Regneøvingsgrupper
Pga. høyere studenttall enn først estimert, øker antall studasser og grupper fra 5 til 6. Fordelingen på grupper er justert, sjekk derfor påny hvilken gruppe du tilhører HER. Merk "andre studieprogram" flyttes fra øvingstime onsdag til mandag!

(30. aug) Laboratorium
Husk å melde dere opp til labgruppe innen tirsdag 2.sep. Påmelding via labsidene eller direkte HER

(27. aug) Øvinger
Øving 1 er lagt ut og fordeling på øvingsgrupper er foretatt, se øvingsside. Lister basert på oppmeldte til TFY4115. Dersom du ikke finner navnet ditt i lista så send melding til faglærer med navn, brukernavn og studieprogram, så blir du skrevet inn. Studenter påmeldt i TFY4115 og med øvinger godkjent fra tidligere år, er plassert i gruppe 0 og merknad "Nok øvinger".
Vi møtes til første forelesning torsdag 28. aug.

(16. juni)
VELKOMMEN! -- til TFY4115 Fysikk.
Nettsidene er oppdatert for høst 2014, unntatt fordeling på øvingsgrupper/studasser/øvingsrom. Øvinger legges ut etter hvert som semesteret forløper.
- Tid og sted for undervisning er kunngjort på nett: TFY4115, se egen fane for timeplan.
- Forelesninger, øvinger og laboratorieopplegg er felles for for alle studieprogram.
- Lærebøker finner du i menyen over.
- Ordinære forelesninger og øvinger starter i uka etter Teknostart. Se forelesningsplan og øvingsplan i menyen over.
(For de som skal konte høst 2014: Nettsider for TFY4115 høst 2013 HER).

Redaktør: Instituttleder , Kontaktadresse: webmaster@phys.ntnu.no